Skeppsta hytta
about Ebba von Wachenfeldt's glass studio at Skeppsta in english
Dutch
Francais

Paketerbjudande

 

Låsta Rum & Frukost

 

Skeppsta hytta

 

Låsta Rum & Frukost

Kontakta Låstad säteri

för bokning och/eller frågor
E-post: info@lastad.se
Telefon: 0705-59 22 60

 

Låsta Rum & Frukost

 

Låsta Rum & Frukost
Bo och Blås | Kort Kreativ Konferens | Kolossal Kreativ Konferens
Låsta Säteri och Skeppta hytta erbjuder tre olika paket med boende och glasblåsning, ett för privatpersoner och två stycken riktat mot företag i kombination med en konferens.

Låsta Rum & Frukost

Övernattning sker på Låsta Rum & Frukost på Låsta Säteri som ligger mellan Mariefred och Strängnäs och ca 25 minuters bilfärd från Skeppsta. Gården har anor från 600-talet e Kr och nuvarande mangårdsbyggnad dateras från 1630-talet. På gården finns en ladugård som nyligen (2008) byggts om till ett litet familjehotell och övernattningen sker i stora bekväma, personligt inredda, dubbelrum med helkaklade badrum och TV. Konfererandet sker i det kombinerade konferens- och lunchutrymmet. Det är den öppna yta som omgärdas av rummen. Det finns trådlöst internet, blädderblock och whiteboard samt en duk att visa bilder på. Projektor kan tillhandahållas mot en tilläggsavgift. Runt gården breder det Sörmländska jordbrukslandskapet ut sig och trakten är rik på vilt.

Skeppsta hytta

Skeppsta glashytta ligger i det som tidigare var Skeppsta skola längs väg 223 mellan Mariefred och Björnlunda. Här formger och blåser den berömda glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt bruks- och konstglas. Här finns glashyttan där du kan se hur glaset formas från den heta glasmassan, en butik där Ebbas föremål finns till salu, ett konstgalleri och café. Unna dig en upplevelse utöver det vanliga tillsammans med några vänner eller kollegor. Skeppsta hytta kan ta emot 1 - 30 personer som under någon timme får pröva de grundläggande teknikerna. Efter en introduktion och demonstration får ni forma och blåsa det heta glaset. Besökaren får skopa, skära, blåsa och forma det till ett glas, en kula eller något annat. Den som blåser ett glas får dessutom puntla och driva glaset och självklart tar man med de alster man skapat.

Bo och Blås

Omfattning: 1,5 dag

Unna dig en upplevelse utöver det vanliga tillsammans med några vänner. Prova på att den ädla konsten att blåsa glas i Skeppsta hytta tillsammans med glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt. Övernattning sker på Låsta Rum & Frukost på Låsta Säteri

Dag 1
10.00 Ankomst Skeppsta hytta, samling och kaffe
10.30 – 17.00 Glasblåsning på med avbrott för lunch bestående av glasugnsbakad potatis med tillbehör och eftermiddagskaffe.
18.00 Middag och övernattning på Låsta Rum & Frukost

Dag 2
9.00 Frukostbuffé på Låsta Rum & Frukost.
10.30 – 12.30 Ankomst Skeppsta hytta för kallbearbetning av de egentillverkade glasprodukterna.
12.30 – 13.30 Sopplunch och avslutning

Kort Kreativ Konferens

Omfattning: 2 dagar, lunch till lunch

Ta med din arbets- eller ledningsgrupp på en unik konferens. Konferera på Låsta Rum& Frukost för att sedan svetsa samman gruppen genom en upplevelse utöver det vanliga. Ni får skapa och vara kreativa tillsammans och prova på konsten att blåsa glas i Skeppsta hytta. Dag två får ni de glasprodukter ni skapat levererade till er.

Dag 1
12.00 Ankomst Låsta Rum & Fukost. lunch
13.00 – 15.00 Konferens
15.30 Ankomst Skeppsta hytta
16.00 – 19.00 Glasblåsning
19.00 Hyttmiddag på Skeppsta – glasugnsbakad potatis med tillbehör
Övernattning på Låsta Rum & Frukost

Dag 2
8.00 En generös frukostbuffé står uppdukad med ägg från gårdens höns, hembakt bröd och hemgjorda marmelader och mycket mer.
9.00 – 13.00 Konferens
13.00 Lunch och avslutning

Kolossalt Kreativ Konferens

Omfattning: 3 dagar. Lunch till lunch

Ta med din arbets- eller ledningsgrupp på en unik konferens. Konferera på Låsta Rum& Frukost för att sedan svetsa samman gruppen genom en upplevelse utöver det vanliga. Ni får skapa och vara kreativa tillsammans och prova på konsten att blåsa glas i Skeppsta hytta. Dag två får ni slutbearbeta de glasföremål ni skapat första dagen.

Middagen dag 2 sker i Värdshuset vid Skottvångs gruva som ligger mitt i skogen på vägen mellan Skeppsta och Låsta. Skottvångs gruva är känd sedan 1500-talet och malmbrytning har skett där fram till början på 1920-talet. Det gamla maskinhuset har byggts om till café och restaurang och där serveras god mat i gemytlig miljö. Menyn varieras efter årstiden.

Dag 1
12.00 Ankomst Låsta Rum & Frukost och lunch
13.00 – 15.00 Konferens
15.30 Ankomst Skeppsta hytta och kaffe
16.00 – 19.00 Glasblåsning
19.00 Hyttmiddag på Skeppsta – glasugnsbakad potatis med tillbehör
Övernattning på Låsta Rum & Frukost

Dag 2
8.00 En generös frukostbuffé står uppdukad med ägg från gårdens höns, hembakt bröd och hemgjorda marmelader och mycket mer.
12.00 Lunch
15.00 – 17.00 Skeppsta hytta med kaffe och efterbearbetning av glasprodukter
18.00 Middag på Skottvångsgruva

Dag 38.00 Frukostbuffé
9.00 – 13.00 Konferens
13.00 Lunch och avslutning