Français Nederlands English utflykt kontakt svängrum recidency galleri webbutik glasblåsning aktuellt
Skeppsta hytta
about Ebba von Wachenfeldt's glass studio at Skeppsta in english
Dutch
Francais

Kurser på Skeppsta hytta med Pia del Norte, sommaren 2021

Pia ”del Norte” är (förutom en nybliven sörmlänning) en av Nordens mest anlitade flamencoartister, drivkraften bakom Sveriges enda kontinuerliga flamencoscen FlamencoFredag och en omtyckt pedagog. Just nu är hon aktuell med Scenkonst Sörmlands dansproduktion för året, Carmen Recycled. Pia har utbildat sig inom pedagogik på DoCH (Stockholm University of the Arts) och kontinuerligt i Spanien, mestadels i Madrid och Sevilla sedan 2006. Hon har också studerat Bata de cola för bland andra Olga Pericet och Concha Jareño. Under flera år har hon även praktiserat och utbildat sig i Yinyoga och Qigong.

Pia erbjuder fyra olika aktiviteter
Qigong-Flamenco-Yinyoga ECHO INSTÄLLT: Bata de cola-Bonanza Flamenco för dansare

Qigong-Flamenco-Yinyoga

Qigong-Flamenco-Yinyoga - Måndagar och Onsdagar kl 17-20 med start 7:e juli 2021

Med flytande, lugna och närvarande rörelser får vi ny energi och cirkulationen i kroppen får en boost genom ett härligt Qigong-pass.

Efter qigong-klassen tar vi en kort paus innan vi fortsätter med 1 h ”soft-shoe” flamenco! Flamenco är en kraftfull dans och musikform som dansas av alla, ung och gammal, lång och kort. Vi jobbar med palmas (flamencoklappar), den för flamencodansen typiska arm- och handrörelser och dansar till några riktiga flamencohits! ”Soft-shoe” betyder att vi lämnar klackskorna hemma och dansar i det som vi råkar ha på fötterna.

Efter en paus rullar vi ut yogamattorna och stillsamt landar i den vilande kroppen. Yinyoga är en lugn och stillsam yogaform där vi stannar i positionerna i flera minuter. Vi slappnar av, kopplar in oss till våra kroppar och ger oss lite extra omtanke och stillhet.

NÄR
Måndagar och Onsdagar kl 17-20 med start 7:e juli 2021, uppehåll 4:e augusti, sista klassen 30:e augusti Qigong ca 17:00-17:30
Flamenco ca 17:45-18:45
Yinyoga 19:00-20:00
VAR
Skeppsta hytta! Vi håller till utomhus på lämpligt avstånd från varandra när det går, ta gärna en extra tröja och filt med dig så du håller dig varm under Qigongen & Yinyogan, yogamatta finns på plats. Regnar det, flyttar vi in i galleriet 1 tr upp!
FÖR VEM
Öppen nivå - kom som du är!
KOSTNAD
Kursavgift 8 ggr – 2000 kr
Bara Qigong, 8 ggr - 500 kr
Bara flamenco, 8 ggr - 1000 kr
Bara Yinyoga, 8 ggr – 1000 kr
Drop in i mån av plats: 300 kr
Bara Qigong 80 kr
Bara flamenco 150 kr
Bara Yinyoga 150 kr
(betalning kontant/Swish direkt till Pia)
ANMÄLAN, MER INFO och FRÅGOR
Hör av dig direkt till Pia på info@piadelnorte.com
Work in Process ECHO

Work in Process ECHO med Duo del Norte & Rubino - Söndag 1 augusti 2021

På Skeppsta hytta får du kliva in i skapande processen av ECHO, bara tre dagar innan uruppförandet på Sundsvalls Gitarrfestival. Med ett eko från Andalusien berättas och berikas den grekiska myten om Echo. Flamencons toner och rytmer väcker, genom scenrummets gensvar, liv i en nymf vars röst kallar genom seklerna.

ECHO är ett utforskande samarbete mellan gitarristen Afra Rubino och dansaren Pia "del Norte" Pohjakallio där fokus ligger på täta, närvarande lyssnandet i den unika akustik som scenrummet med sin publik skapar tillsammans. Fritt in och ut ur ramverket från den urgamla gudomliga myten.

Echo var en livsbejakande och glad nymf med musikens och talets gåva. Vid guden Zeus hov underhöll hon Zeus fru Hera, medan han själv smet iväg med sina älskarinnor. Men en dag genomskådade Hera bedrägeriet och Echos liv blev aldrig mer sig likt…

NÄR
Söndag 1 augusti 2021,
VAR
Skeppsta hytta
Medverkande
Musik & komposition - Afra Rubino
Dans & koreografi - Pia "del Norte" Pohjakallio
Produktion - Afra Rubino & LP Flamenco
Håll utkik efter mer information...
www.piadelnorte.com
Bata de cola-Bonanza

INSTÄLLT: Bata de cola-Bonanza i Sörmland - sommaren 2021

Kom till Sörmland och förkovra dig i Bata de colans volangiga värld under 4 dagar!
Vi håller oss till ena gallerilokalen i Skeppsta hytta, en underbar plats där glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt skapar sina verk.

Varje dag består av en teoridel där vi tittar på filmklipp med olika danslegender, analyserar teknik och samtalar om vilka palos som lämpar sig särskilt för batan. Fysiska delen, ca 2-2,5 h av dagarna, består av uppvärmning och styrka för kroppen, renodlad batateknik och en koreografi por Caracoles. Vi avslutar dagarna med att töja ut kroppen med 30 min lugn Yinyoga.

MER INFO och FRÅGOR
Hör av dig direkt till Pia på info@piadelnorte.com
Pia del Norte har studerat Bata de cola för bland andra Olga Pericet och Concha Jareño
Flamenco för dansare

Flamenco för dansare i Sörmland - 26-27 juli 2021

Kom till somriga Sörmland och inspireras av flamenco under två halvdagar
Vi håller oss till ena gallerilokalen i Skeppsta hytta, en underbar plats där glaskonstnären Ebba von Wachenfeldt skapar sina verk.

Dagarna består av en teoridel där vi tittar på filmklipp med olika danslegender, analyserar teknik och samtalar om flamencons palos (stilar), flamencodansens historia och samtid. Under fysiska delen av klasserna, ca 2-2,5 h av dagarna, får du en introduktion till flamencons rytmik med både palmas (flamencoklappar). body percussion och zapateado (stampar). Vi bekantar oss med de för flamencodansen typiska arm- och handrörelser, mracajes(markeringssteg/grundsteg) och ramar in allt detta i en kombination/koreografi.

NÄR
26-27 juli 2021, kursen pågår kl 13-16
VAR
Skeppsta hytta
FÖR VEM
Du arbetar som dansare och/eller pedagog och vill inspireras och prova på något nytt.
KOSTNAD
1000 kr. Tips på boende ges vid förfrågan!
ANMÄLAN, MER INFO och FRÅGOR
Hör av dig direkt till Pia på info@piadelnorte.com