Français Nederlands English utflykt kontakt svängrum recidency galleri webbutik glasblåsning aktuellt
Skeppsta hytta
about Ebba von Wachenfeldt's glass studio at Skeppsta in english
Dutch
Francais
Blås glas med familjen möhippan jubilaren företaget föredrag bo & blås

Glasblåsning

Du kan komma och prova på att blåsa glas. Vi anordnar kurser i glasblåsning och prova-på-tillfällen.
Boka på telefon 0158-300 25 eller via epost

Vi kan ta emot 1 - 30 personer som under någon timme får pröva några av de grundläggande teknikerna. Efter en introduktion och demonstration får ni forma och blåsa det heta glaset. Ni får skopa, skära, blåsa och forma det heta glaset. Om ni blåser ett glas får ni dessutom puntla och driva glaset.

Ni kommer att lära er hur viktigt det är att snurra, snurra och snurra på glasblåsarpipan. Ni får en upplevelse av hur komplicerat och underbart roligt det är att blåsa glas. Som minne bär ni med er det glas ni skapat.

Här hos oss vill vi att du ska få del av hela glashyttan, färg och form och arbetes gång. Så kom en halvtimme eller mer innan din bokade tid, sitt ner i hyttan och följ vårat arbete, så att du känner dig redo att själv blåsa. Ta en titt bland allt glas och välj vilka former och färger du vill ha på ditt glas. Låt dig inspireras och förföras av glasets magi.

Pandemin och glasblåsningskurser.
Oundvikligen kommer vi var nära varandra medan jag undervisar. Med förvissning om att alla tar ansvar att ej vara sjuka och avbokar hur nära i tid prova-på-tillfället än är, så känner jag mig trygg med att en kurs kan genomföras. Vi ombesörjer att alla verktyg är desinficerade och personliga under kursen. Endast en kurs per dag genomförs. Endast ert sällskap kommer vara i hyttan medan undervisningen försigår. Vi är max 6 personer vid varje tillfälle.

Hela familjen, kamratgänget

Blåsa glas kan de flesta göra oavsett ålder, är man riktigt liten får man blåsa och skära i glaset vid en vuxens sida. Är man ett stort barn brukar man klara sig själv. När man kommer i en stor grupp så har ni glashyttan för er själva, ni kan hjälpa varandra, peppa varandra och inte minst beundra varandras glasblåsande. 1 timme;6 personer blåser dricksglas/ 10 personer blåser glaskula 2 timmar; dubbelt så många blåser eller så hinner ni mer avancerade former, skål, mjölkkanna......
1 timme. Pris 3500 kr
2 timmar. Pris 6300 kr

Möhippa, svensexa

Direkt när ni kommer så får bruden/brudgum hoppa in i bänken och på en gång göra en skulptur,som kanske kan spå det blivande parets liv. Efter det så har hon/han fått förståelse hur verktygen ska användas och avslutar med att blåsa två dricksglas.
30 minuter. Pris 2200 kr

Jubilar, födelsedagsfirande

Här bokar man en halvtimme eller mer, priserna gäller för alla som blåser under den bokade tiden. Vi är två som undervisar, så medans jubilaren blåser glas och skålar( eller det hon/han vill prova på), så får de andra blåsa glaskulor. Självklart så kan man variera upplägget så att det passar just er grupp. Jubilar blåser en kula och ett glas, två personer blåser varsin glaskula
30 minuter. Pris 2200 kr

Företag/Konferens

Skeppsta hytta är inrymt i f.d. Skeppsta skola, de gamla lektionssalarna är nu glashytta, kafé, butik och ateljé. Vill ni komma och vara del av den kreativa atmosfär som råder här, så står ateljén till ert förfogande. Ateljén rymmer 20 personer. Efter ert konfererande kan ni blåsa glas eller gravera glas. Frukost, lunch och middag serveras i kaféet, vi kan serverar glasugnsbakad potatis med tillbehör eller anordnar med catering
Ring 0158-300 25 eller e-posta för offert

Föredrag

Ebba von Wachenfeldt visar hur glasblåsning går till och berättar om glaset som hon betraktar som sitt andra modersmål.
1 timme. Pris 2500 kr. Max 50 personer.